Nu kan du starta avtal från Aff-urval

2017-10-05
Idag lanserades 9 stycken olika urval att starta avtal från i Aff Avtalssystem. Aff-urvalen är framtagna för att underlätta start av nytt avtal då vi har hjälp dig att välja ut de koder som är relevanta för just ditt avtal.

 

De urval som finns idag är

  1. Totalförvaltning
  2. Förvaltning + Ekonomi
  3. Förvaltning + Drift
  4. Endast Förvaltning
  5. Drift av byggnad & installationer
  6. Drift av byggnad, installationer & utemiljö
  7. Drift av utemiljö
  8. FM-tjänster till kontor
  9. FM.tjänster till kontor med ledning

För önskemål om fler Aff-urval, vänligen kontakta adm@aff-forum.se

 

För köp av Aff Avtalssystem, Klicka här

Aff Avtalssystem uppdaterat

2017-09-29
Nu är systemet lite uppdaterat och med det följer lite nyheter. Den största nyheten är att du kan låsa ditt avtal, så att andra inte kan öppna det samtidigt. När du öppnar ett avtal så får du nu frågan om du vill låsa det, eller arbeta i det olåst. Om det finns fler användare på avtalet så är rekommendationen att öppna det låst. När du stänger får du frågan om du vill låsa upp avtalet.

 

Om du inte skulle stänga avtalet, utan t.ex. stänga ner hela browsern, så blir avtalet upplåst 3 timmar efter senaste gången det sparades. Så om du skulle glömma att låsa upp innan du går på semester så löser det sig.

I övrigt är det lite småfixande och det har skett en ordentlig genomgång av spara-funktionen.

 

Skulle det uppstå problem med något, använd knappen "feedback" och beskriv vad som hände så noggrant du kan. Ex. med dokumentdel, kod, vad som pågick när det hände. Då kan vi lättare felsöka. 

Frukostseminarium - "Att leva med ett Aff-avtal"

2017-08-28
Har du en entreprenad som baseras på ett Aff-avtal?

Du är inte ensam – det pågår enormt många entreprenader runt om i landet. Stora och små, med olika innehåll. Ibland har beställare och leverantör väldigt olika syn på saker, ibland är man överens. Men oavsett detta så finns det lite generella saker som är bra att ha koll på för att få till en bra samverkan – oavsett om du är beställare eller leverantör. Några av de frågor vi ofta möter handlar om mötesformer, rapportering, utförande av arbetsuppgifter och hur man ska hantera att verkligheten avviker från förfrågningsunderlaget.

 

På det här frukostseminariet går vi igenom några vanliga frågeställningar och ger tips om både praktisk hantering och var i Aff frågan regleras. Seminariet riktar sig till alla som är inblandade i en Aff-entreprenad - oavsett om du är beställare, leverantör eller konsult.

 

Var? - Drottninggatan 33, Stockholm

När? - 26 sep 2017

Tid? - 08.00 - 09.30

 

Varmt välkomna! 

 

Anmälan hittar du här!  

Aff - Forum för förvaltning och service

 
Aff - Forum för förvaltning och service är ett branschforum och en ideell förening. Föreningens ändamål är att verka för ökad effektivitet och kvalitet inom fastighetsförvaltning och verksamhetsanknutna tjänster. Aff - Forum är huvudman för Aff-konceptet, man genomför också auktorisation av Fastighetsförvaltare.

Försäljningen av Aff-dokumenten sker via det helägda bolaget Aff Service AB, orgnr: 55 67 74-4874.

Kontakta oss

 
Kontakta oss via e-post info@aff-forum.se, eller per telefon 08-68 44 26 00.
Besöksadress: Drottninggatan 33, 2 tr, Stockholm
Postadress: AFF Service AB, Box 16132, 103 23 Stockholm
 

Intern filserver