Introduktion till systemet

För att börja arbeta i Aff Avtalssystem behöver du logga in. Inloggningen får du på mail inom någon dag från att du gjort beställningen i e-handeln. För att logga in klickar du på inloggnings-ikonen högst uppe till höger på hemsidan och väljer Aff Avtalssystem.

När du väljer att logga in i Aff Avtalssystem kommer du till vyn nedan, där du anger dina uppgifter och därmed kommer in till själva systemet.

När du är inloggad

När du har loggat in i Avtalssystemet kommer du till Min Sida. Denna är central i Avtalssystemet och härifrån navigerar du dig vidare, oavsett om du vill arbeta med avtal, administrera systemet eller hitta tillhörande dokument. Här kan du också läsa om nyheter i Aff och i Avtalssystemet och annan information från föreningen Aff – Forum.

Via den övre menyraden kan du också göra följande:

  • Komma åt äldre versioner av Aff-dokumenten samt stödjande dokument via fliken Dokument
  • Läsa senaste versionen av ABFF, Aff-definitioner och Vägledningen
  • Komma till verktyget som hämtar information ur IFC-filer till en Objektsbeskrivning
  • Komma åt hjälpfunktionen
  • Om du är Företagsadministratör kan du också komma åt Systemadministrationen för företagets räkning via Admin.

Mina avtal visar en lista på alla befintliga avtal du har behörighet till.  

Att börja jobba med avtal / förfrågningsunderlag

Min sida är den fasta punkten i Avtalssystemet. När du sedan ska börja arbeta med ett avtal eller ett förfrågningsunderlag så väljer du att skapa ett avtal. Det finns flera olika sätt att skapa ett avtal:

Starta avtal

När du första gången skapar ett nytt avtal kommer du först att få registrera några grunduppgifter om avtalet, samt välja vilka tjänster som ska ingå. Allt detta kan du ändra i ett senare skede, så det är bara att börja. När du har valt Starta nytt avtal så kommer nedanstående ruta upp, det är ditt avtals startsida. Hit kan du senare återvända och fylla i resterande uppgifter eller ändra det du redan har valt.

När du fyllt i namn på avtalet, samt valt om det är en funktionsentreprenad eller en utförandeentreprenad, kan du spara. Då kommer du vidare till att välja vilka tjänster som entreprenaden ska omfatta. Gör ett grovt urval, du kan när som helst gå tillbaka till denna översiktsvy för att plocka bort eller lägga till tjänstekoder. När du är klar återvänder du till avtalets startsida genom att klicka på knappen Redigeravy. 

Introduktion till systemet - video

Videon visar hur du loggar in och skapar ett avtal.

Lämna ett svar